De Beren – Academy

In opdracht van Beeldwerk Media (nu Merged.cc) heb ik een uitleg animatie gemaakt voor de “De Beren” restaurant keten.
Het doel was om een vlotte energieke animatie te maken voor (nieuwe) medewerkers om ze enthousiast te maken voor de Academy app.

Een ontwerp board, aangeleverd door Beeldwerk Media.

Beeldwerk Media zorgde er voor dat ik met aangeleverde ontwerpen direct aan de slag kon met de animatie. Daarnaast werden ook verschillende karakter ontwerpen en een voice-over script aangeleverd.

Ik gebruikte het voice-over script en de ontwerpen als basis voor een verhaal en animatic. Na zelf een opname van de tekst te maken en bijpassende muziek te zoeken, kon ik de timing, lengte en het ritme in een animatic bepalen.

Een ontwerp gefocust op de algemene stijl en een karakter ontwerp. Aangeleverd door Beeldwerk Media.

Om er voor te zorgen dat de kijker de aandacht op de juiste plek in de animatie houdt heb ik gebruik gemaakt van “eye tracing”. Door middel van aandacht trekken door kleine bewegingen of in de richting bewegen van een punt waar de aandacht op gevestigd moest worden leiden we de kijker door de animatie en wordt er niets gemist.

Een aantal karakter ontwerpen, aangeleverd door Beeldwerk Media.

De basis van de animatie staat. De laatste stap is het toevoegen van de professionele voice-over opname en het animeren van soepele overgangen en de karakters.

Chiel van Rijn (Beeldwerk Media & mede-oprichter Merged.cc): “Jochem is an experienced professional in several aspects of motion graphic design. He always thinks along with you, works in a structured way and according to agreement.”

Voice-over script & ontwerp – Chiel van Rijn – Merged Content Creators

Animatie & muziekbewerking – Jochem Neerhof